Ik stel mij graag even aan u voor:

Wie ben ik:

56 jaar geleden ben ik geboren als dochter van een arbeider en een huisvrouw. Het was in mijn jeugd heel gewoon, dat een meisje opgevoed werd om ook huisvrouw te worden, maar zo'n toekomst zag ik niet voor mij.

 

 

Wat heb ik gedaan:

Ik ben naar de middelbare school gegaan en heb daarna in een ziekenhuis gewerkt als Klinisch Chemisch Laborante. Later toen ik kinderen had ben ik een opleiding voor kinderopvang gaan doen, waarvan ik ook veel kon toepassen in mijn eigen gezin. Aansluitend heb ik vele werkzaamheden en andere cursussen op allerlei gebied gedaan. Uiteindelijk heb ik een HBO-opleiding voor Psycho-Sociaal Therapeut aan de Academie Recresco te Tynaarlo volbracht. Hiervoor heb ik stage gelopen bij Buro Slachtofferhulp. Dit was een schot in de roos, omdat de therapievormen mij bijzonder inspireerden om op zoek te gaan naar allerlei zaken, die ik over mijzelf te weten wilde komen. Bovendien kon ik andere mensen ook helpen op die manier, wat een heel leuke wisselwerking teweeg bracht. Door de interactie tussen mij en die ander kwam er opeens veel meer tot stand dan dat ik in mijn eentje kon bewerkstelligen en dat was ook zo voor die ander. De mensen, die ik bij Buro Slachtofferhulp geholpen heb, hadden veel baat bij de open manier van bespreekbaar maken, van de voor hen, beladen onderwerpen. Dit maakte dat ik ervoor heb gekozen intensief met mensen te willen werken binnen een eigen praktijk.

Waar ben ik tegenaan gelopen in mijn leven:

Doordat ik in mijn jonge levensjaren regelmatig tegen dingen aanliep die mij overkwamen, ben ik gaandeweg steeds meer uit gaan zoeken hoe dat kwam. Ik wilde meer grip hebben op mijn leven en ben op een bepaald moment ook zelf in therapie gegaan. Deze stap is de beste stap ooit geweest. Ik heb er veel over mijzelf geleerd. Na mijn therapieperiode merkte ik, dat ik veel beter en gemakkelijker grenzen kon stellen, waardoor mij bijna nooit meer iets zomaar overkwam. Ik kon de gebeurtenissen sturen en kiezen wat ik wel of niet wilde. Dit gaf en geeft mij nog steeds een gevoel van vrijheid.

Wat heeft dat voor mij betekend:

Voor mij is therapie dan ook een manier van leven geworden, die mij en die andere persoon steeds weer opnieuw helpt iets van mijzelf en die ander helder te krijgen, zodat ieder voor zich de mogelijkheid krijgt om de juiste keuzes te maken. Daarnaast is het heel erg leuk om te ontdekken wat er soms tot een mens zijn/haar mogelijkheden behoort, waarvan men zich eerder niet bewust was.

Wat doe ik om "up to date" te blijven:

Ik ga regelmatig naar de Academie voor bijscholing en/of een nieuwe cursus en ben daarmee erg actief op het gebied van ervaringsgericht werken, omdat de cursussen allen in interactie met anderen worden gegeven.

 

Welkom
Door wie
Voor wie
Voor wie nog meer
Therapievormen
Werkwijze
Workshop
Ondersteuning
Activering
Praktijkruimten
De omgeving
Tarieven
Contact
Routebeschrijving


Joke Claassen Praktijk voor Psycho-Sociale Therapie Tel: 06.81923752 | psychosocialetherapie.info@gmail.com